ПОРТАЛ
23 вересня 2016, 12:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Верстати та транспортні засоби, сконструйовані власноруч, представили студенти Черкаського політехнічного технікуму (фото)

Модернізований картинг, робот, світлодіодний куб і багато інших цікавинок презентував на ярмарку вакансій до дня міста Черкаський політехнічний технікум. Всі вироби сконструйовані та виконані власними силами студентів під керівництвом викладачів навчального закладу.

Верстати та транспортні засоби, сконструйовані власноруч, представили студенти Черкаського політехнічного технікуму (фото)

Чи не найбільше захоплення публіки викликав модернізований картинг. Студенти технікуму його переробили практично повністю, залишивши лише каркас: поставили форсований двигун, сучасні гальма, встановили удосконалене сидіння, що рухається під будь-який зріст, і якщо звичайний картинг не має задньої передачі взагалі, то тут їх аж чотири.

«У нас постійно діють гуртки, зокрема, і технічної творчості. І презентовані вироби – результат їхньої роботи. Для студентів це не просто можливість реалізувати свої знання і вміння, а втілити свої мрії. Наше ж завдання – спрямувати їх у практичне русло», – говорить заступник директора з виробничого навчання Олег Романчук.

Ще один предмет гордості – фрезерувальний верстат із комп’ютерним керуванням і сучасними електроприводами, виготовлений під керівництвом викладача Гриба С.Є. Верстат може вирізати навіть картину за допомогою спеціальної програми. Світлодіодний куб, сторони якого почергово світяться, призначений для використання в рекламних цілях. Крім того, студенти показали модель верстата з програмним управлінням для лазерного гравіювання (керівник Снігур І.В.).

«Наша навчальна база створювалася десятиліттями і продовжує поповнюватися. Зараз у нас діє 40 лабораторій, де багато сучасного обладнання. Студенти не лише отримують якісну освіту та практичні навички, але й реалізують свої технічні таланти», – відзначив директор Черкаського політехнічного технікуму Дмитро Галат.

На виставці також було представлено художню творчість студентів та спортивні досягнення.