ПОРТАЛ
23 вересня 2016, 12:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаським підприємцям Рада бізнес-омбудсмена допомогла повернути понад 20 млн. грн.

З Черкаської області до Ради бізнес-омбудсмена надійшло майже три десятки звернень.

Черкаським підприємцям Рада бізнес-омбудсмена допомогла повернути понад 20 млн. грн.

Про це під час ІІ Міжнародного інвестиційного форуму, що проходить на Черкащині, повідомила заступник бізнес-омбудсмена Тетяна Коротка, передає кореспондент Zmi.ck.ua.

За її словами, Рада бізнес-омбудсмена – це орган, який є посередником між бізнесом і владою у вирішенні питань в разі, якщо права підприємців порушені. Вони приймають скарги, якщо немає судових рішень. Для підприємців допомога безкоштовна.

Як правило, в Україні скаржаться на Державну фіскальну службу, органи місцевого самоврядування, Міністерство юстиції, прокуратуру і навіть на Президента. Більше звернень надходить зі столиці. Але Черкаська область також відображена у географії скарг. З Черкащини за рік надійшло 26 скарг. Це середній рівень, який стосується більшості областей.

Тетяна Коротка відзначила, що передаючи цю інформацію, голові Черкаської ОДА буде цікаво її проаналізувати.

«Тут представлені мабуть всі органи, що присутні в області. Більшість скарг ми вирішили і задовольнили підприємців. Але нам довелося попрацювати з працівниками цих органів. А це значить, що не всі слідували букві закону», - зазначила заступник бізнес-омбудсмена.

За її словами, компаніям допомогли повернути майже 5 млрд. грн. У тому числі для черкаських підприємців фінансовий ефект від допомоги складає понад 20 млн. грн.