ПОРТАЛ
23 вересня 2016, 19:25

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаським атовцям надаватимуть пільгові кредити на житло

Програму про пільгове кредитування житла учасникам антитерористичної операції та членам їхніх сімей житлом у 2016-2020 роках затвердили депутати на засіданні сесії 20 вересня. У міськраді розраховують за п’ять років забезпечити житлом сотню родин. Виплачуватимуть атовці позичені кошти протягом тридцяти років, інформує vikka.ua.

Черкаським атовцям надаватимуть пільгові кредити на житло

Станом на 31 серпня на квартирному обліку у Черкасах перебуває 196 учасників бойових дій, а також 8 інвалідів війни з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції. Вони можуть претендувати на отримання кредиту за умови, що отримують дохід, не менший від мінімальної зарплатні.

Програмою передбачені такі умови для отримання та сплати пільгового кредиту:

- на перший внесок позичальнику за рахунок бюджетних джерел надається безповоротна фінансова допомога на оплату першого внеску у розмірі 20% вартості житла пропорційно одержаним коштам, де частка міського бюджету становить 90%, а обласного бюджету 10 %;

- відсоткова ставка за користування пільговим кредитом у національній валюті становить орієнтовно 3 % річних від суми зобов’язань за кредитом;

- на суму зобов’язань за кредитом не нараховується індекс інфляції;

- відсутні комісійні збори з позичальника за оформлення і супроводження кредитного договору.

Із внесених на сесії змін до програми є вартість квадратного метра. Вона не повинна перевищувати розрахунки Держбуду. Якщо ж таке перевищення є, різницю покриває позичальник.