ПОРТАЛ
23 вересня 2016, 20:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах встановили перші два автомати з питною водою

Наразі біля “Черкасиводоканалу” тривають роботи з налаштування автоматів продажу артезіанської доочищеної води. Як повідомив керівник комунального підприємства Сергій Овчаренко виданню «Дзвін», протягом тижня автомати мають запрацювати.

У Черкасах встановили перші два автомати з питною водою

За рахунок автоматизації процесу продажу води, черги за якісною питною водою мають зменшитись. Адже багатьом черкасцям відомо, що набрати артезіанську воду на “водоканалі” інколи буває проблематично через величезні черги.

З появою цих пристроїв у містян буде вибір: або купувати артезіанську доочищену воду у касирів бювету, або купити за 19 гривень картку, покласти туди скільки потрібно грошей і наливати за необхідністю воду в автоматах.

Також у планах керівника підприємства облаштувати ще три подібних автомата з продажу води у віддалених від водоканалу частинах міста, звідки багатьом черкасцям, що не мають автомобілів, важко дістатися аби придбати воду. Ці пілотні три машини будуть якісно очищати водопровідну воду.

”Міському голові Анатолію Бондаренку така ідея сподобалась, і ми вирішили почати реалізовувати цей проект. Ціна за літр води буде 35 копійок, що значно нижче ніж бутильована з магазинів. До речі, в магазинах вода в пляшках інколи сумнівної якості без вказання конкретних термінів придатності. Поки обережно можу сказати, що встановимо три таких автомати. Подивимось чи користуватимуться вони попитом в черкасців, і чи дійсно вони будуть працювати належним чином при мінусовій температурі, як обіцяє виробник. А далі, якщо піде, встановлюватимемо в кожному мікрорайоні, щоб жителі міста мали змогу обирати яку їм воду вживати, наприклад такі автомати розливу вже є у Києві та Одесі”, – розповів про сучасний підхід до забезпечення якісною питною водою містян Сергій Овчаренко.