ПОРТАЛ
24 вересня 2016, 08:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські фіскали упередили втрату бюджетних майже півмільйона гривень

Державною податковою інспекцією у м. Черкасах проведені перевірки даних актів інвентаризації обсягів залишку пального черкаських платників та встановлено 7 фактів внесення недостовірних даних до звітних документів.

Черкаські фіскали упередили втрату бюджетних майже півмільйона гривень

У результаті таких дій підприємства незаконного завищили обсяги залишку пального на загальну кількість 102 056л.

За результатами проведеної роботи упереджено втрати бюджету при здійсненні операцій з реалізації пального на загальну суму близько 474 тис.грн.

Довідково:

З 1 січня 2016 року кардинально змінено порядок адміністрування, обліку та сплати акцизного податку продавцями пального. Цим законом, зокрема, на законодавчому рівні забезпечено впровадження цілісної системи контролю за обігом пального, яка охоплює всі стадії обігу пального на митній території України — від виробника/імпортера до суб'єктів господарювання, які реалізують пальне кінцевому споживачу.

Для впровадження такої системи контролю платники, які здійснюють реалізацію пального, зобов’язані були провести інвентаризацію обсягів залишку пального станом на 1 березня 2016 року та надати акти проведення інвентаризації до територіальних органів Державної фіскальної служби України. Зазначені у такому акті інвентаризації обсяги залишку пального контролюючий орган враховував як обсяг, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування в системі електронного адміністрування реалізації пального.