ПОРТАЛ
29 вересня 2016, 14:08

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Реорганізація пологових будинків у Черкасах неминуча

Пологовий будинок у Південно-західному районі не закриють. Однак відкриття Обласного перинатального центру вплине на кількість ліжок та працівників у Центрі матері та дитини.

<b> Реорганізація пологових будинків у Черкасах неминуча</b>

Головний лікар Центру матері та дитини Володимир Зеленько прогнозує в найближчому майбутньому скорочення кількості пологів у місті. Крім цього, частина жінок перейде у новий перинатальний центр. Таким чином, навантаження на пологові будинки міста зменшиться.

«Скорочення кількості пологів у Черкасах матиме своїм наслідком реорганізаційні дії щодо Центру матері та дитини. Наприклад, зменшиться кількість ліжок і кількість працівників», – розповів порталу «Діловий регіон» Володимир Зеленько.

Очевидно, що комплектувати штат перинатального центру будуть за рахунок профільних лікарів із міста Черкаси. І головний лікар уже очікує, що частина працівників змінять місце роботи: «Якщо люди йтимуть, то зі ставками. Просто буде зменшуватися кількість посад».

Міська влада запевняє, що Центр матері і дитини і в подальшому функціонуватиме на двох базах. Так само працюватимуть жіночі консультації та гінекологічні відділення. А вагітні, як і раніше, ставатимуть на облік у пологовий будинок свого мікрорайону.

До новоствореного перинатального центру направлятимуть жінок. Що мають проблеми з вагітністю та пологами. Очікується, що заклад відкриють наприкінці жовтня.