ПОРТАЛ
10 жовтня 2016, 12:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Майже 900 актуальних вакансій запропонували черкаським студентам

Вже стало гарною традицією проведення фахівцями Черкаського міського центру зайнятості профорієнтаційних заходів для студентської молоді Черкаського державного технологічного університету. Однією з таких подій стала організація «ярмарку професій», до якої долучилися понад 800 студентів.

Майже 900 актуальних вакансій запропонували черкаським студентам

У заході взяли участь представники обласного і міського центрів зайнятості та керівники найпотужніших підприємств міста: виробничо-будівельна фірма «Сатурн», фармацевтична корпорація «Юрія-Фарм», компанія «Група Венето», ПАТ «Азот», ПАТ «Черкаський шовковий комбінат», торгівельна мережа «Фокстрот», ДП «СанСервіс Столиця», ТОВ КТД "Холод", ТОВ «Компанія Метал Інвест», ТОВ «МГК-Черкаси», ТОВ «Машинобудівельний завод», ДП «Автоскладальний завод №2», «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» та контактний центр «Телеперфоменс».

«Наші студенти працюють не лише в Черкасах, але і в інших містах. Наприклад, в Кропивницькому працює близько 10% спеціалістів з нашого університету на різних промислових підприємствах. Ми турбуємось про перше робоче місце наших випускників, адже воно дозволить визначитись з професією і майбутнім кар’єрним зростом. На сьогодні тісно та успішно співпрацюємо практично з усіма місцевими підприємствами та центром зайнятості. Думати про працевлаштування своїх студентів-випускників ще під час їхнього навчання – є першим і найголовнішим принципом нашої діяльності», - коментує в. о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

Під час «ярмарку професій» студенти ознайомилися з 900 актуальними вакансіями на ринку праці регіону, поспілкувалися особисто з представниками відділу кадрів різних підприємств, провели першу у своєму житті співбесіду з роботодавцем, скористалися послугами працівників HR-менеджменту та, можливо, знайшли роботу своєї мрії.

«На цей час на ринку праці існує певна незбалансованість попиту і пропозицій, є велика потреба у робітничих професіях. Тому наша задача надати можливість студентам без досвіду роботи поспілкуватися з роботодавцями на різноманітних заходах, якими є ярмарки вакансій та дні відкритих дверей», – розповіла директор Черкаського центру зайнятості Оксана Щербак.

Кожен роботодавець для зацікавлення випускників саме на його підприємство мав свою стратегію. Наприклад, Олександр Згіблов – генеральний директор компанії «Група Венето» запрошував на роботу спеціалістів машинобудування, інженерів-технологів з металообробки, швейного виробництва, деревообробки та гарантував високу заробітною плату, офіційне працевлаштування з соціальними гарантіями, використання новітнього та сучасного обладнання під час роботи. Наталія Колобова – менеджер з підбору персоналу торгівельної мережі «Фокстрот» запропонувала можливість розвиватися та мати кар’єрне зростання для тих, хто дійсно хоче працювати навіть без досвіду роботи. Юрій Зеленюк – директор ТОВ КТД "Холод" відмітив, що на підприємстві є дефіцит у молодих та перспективних кадрах, тому існує потреба в інженерах, технологах, конструкторах. Тарас Охота – директор ТОВ «МГК-Черкаси» запросив на роботу інженерів-технологів, - механіків, -енергетиків, інженерів з метрології, інженерів вентиляції і теплопостачання та пообіцяв заробітну плату від 5 000 грн.

Ірина Головко – менеджер з персоналу ДП «СанСервіс Столиця» запропонувала роботу на повний і не повний робочий день на посади: експедитора, комплектувальника, торгового представника, адміністратора. Олена Некора – представник ТОВ «Машинобудівельний завод» відзначила, що на сьогодні є вакантні місця для двох конструкторів та менеджера із вмінням читати креслення; представники контактного центру «Телеперфоменс» також є колишніми студентами ЧДТУ, тому пропонують роботу з гнучким графіком, існуючою системою бонусів та можливістю кар’єрне зростання для молоді.