ПОРТАЛ
12 жовтня 2016, 11:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Григорій Дендемарченко: «Реформована Служба зайнятості не буде займатися пошуком роботи»

Державну службу зайнятості найближчим часом реформують. Уже завершується розробка нормативної бази щодо реформування ДСЗ. Портал «Діловий регіон» звернувся до директора Черкаського обласного центру зайнятості Григорія Дендемарченка з проханням окреслити, як зміниться служба зайнятості після реформування та якими будуть її функції.

<b> Григорій Дендемарченко: «Реформована Служба зайнятості не буде займатися пошуком роботи» </b>

Завдяки реформі служба зайнятості має перетворитися на мобільну структуру, яка стане ефективним гравцем на ринку праці. «Мова йде про зміну функцій, наповнення, акцентів у роботі ДСЗ», – уточнив Григорій Дендемарченко.

Щоб стимулювати населення до пошуку роботи, поряд із реформуванням системи оплати праці буде змінено принцип роботи Служби зайнятості. Її планують зробити посередником між претендентами на вакансії та приватними рекрутинговими агентствами. За словами директора, Служба зайнятості не буде займатися пошуком роботи, а лише оформлятиме безробітних і передаватиме списки до приватних рекрутингових агентств та здійснюватиме моніторинг їхньої діяльності. Буде сформована єдина база вакансій, яка буде включати і вакансії служби зайнятості, і приватних партнерів. «Це буде спільна робота всіх задля підвищення якості надання послуг безробітним», – зауважив експерт.

Головними складовими для реформування Державної служби зайнятості мають стати не лише реорганізація органів служби, а і підвищення функціональної ефективності та якості надання соціальних послуг, пряма орієнтація на сучасного клієнта.

У рамках реформ у роботі служби зайнятості запроваджено використання новітніх технологій щодо надання послуг безробітним і роботодавцям. Як розповів Григорій Дендемарченко, на цей час у Черкаській обласній службі зайнятості вже діють інноваційні сервіси з використання відеорезюме, відеовакансії, презентації роботодавців. Роботодавець за таким резюме може побачити реальну людину, що дає можливість суттєво економити час та кошти при підборі фахівців.

Також з метою удосконалення організації діяльності розпочато процес оптимізації базових центрів зайнятості, який передбачає передачу усіх господарських функцій на регіональний рівень. Метою процесу є концентрація роботи центрів зайнятості на наданні сервісних функцій та зменшення адміністративного навантаження.

Результатом реформи служби зайнятості має стати формування абсолютно нових відносин на ринку праці. Будуть посиленні акценти щодо перенавчання, перекваліфікації безробітних та профорієнтації молоді. А для тих хто дійсно бажає працевлаштуватися, на період пошуку роботи є можливість долучитися до участі в оплачуваних громадських роботах та роботах тимчасового характеру.

Григорій Дендемарченко вважає, що впровадження нових підходів у діяльності служби зайнятості сприятиме подальшій тісній співпраці з роботодавцями, а служба зайнятості і надалі буде надійним партнером, який гарантує підбір кваліфікованих кадрів.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський