ПОРТАЛ
21 жовтня 2016, 14:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Торги із закупівлі будівельно-монтажних робіт для Канівської ГАЕС відмінили

19 жовтня, через сайт Держакупівель повинні були відбутися торги із закупівлі будівельно-монтажних робіт для будівництва першочергових об’єктів та споруд на Канівській ГАЕС.

Торги із закупівлі будівельно-монтажних робіт для Канівської ГАЕС відмінили

Сума тендеру — понад півмільярда гривень. Проте торги було відмінено, адже четверо із п’яти учасників відхилили, а один не може брати участь у торгах, інформує «Вичерпно».

За словами громадського активіста, голови осередку Національного Екологічного центру, заступника голови Громадської ради при Держводагентстві Дмитра Іванова, «фінансування Канівської ГАЕС — це справа банківських організацій, зокрема, зарубіжних, у яких Укргідроенерго просить гроші на це будівництво. Бюджет України начебто це не фінансує. Але за інформацією, яку не можна перевірити, цього року, влітку, було затверджено Кабінетом Міністрів фінансовий план Укргідроенерго на 2016 рік. Очевидно, що цей документ не оприлюднений, його зміст невідомий.

Крім того, нещодавно виявилось, що Укргідроенерго подало тендер на першочергове будівництво (який вчора був відмінений). Ця інформація також не була оприлюднена офіційно.

У тендері йшлося про:

— знесення усіх лісових насаджень на території с. Бучак — 200 тис. дерев;

— будівництво на території с. Бучак;

— знесення всіх хат;

— будівництво двох промислових баз, які включають адміністративні, складські приміщення, стоянки для автомобілів тощо;

— будівництво двох енергетичних підстанцій;

— проведення лінії електропередач, де є джерело живлення для станції в 110 КВт».

- Зауважу, що у селі проживають близько 50 осіб, і з ними ніхто нічого не погоджував, — розповідає Дмитро Іванов. — Держава почала будувати Канівську ГАЕС, не питаючи громаду.