ПОРТАЛ
21 жовтня 2016, 15:55

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаське підприємство-правопорушник відшкодувало бюджету майже 1,5 млн. грн. збитків

Податковою міліцією ГУ ДФС у Черкаській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 КК України.

Черкаське підприємство-правопорушник відшкодувало бюджету майже 1,5 млн. грн. збитків

Встановлено, що посадові особи підприємства, основним видом діяльності якого є вирощування зернових культур, в період 2013 - 2015 років ухилились від сплати податку на додану вартість в особливо великих розмірах.

У вказаний період часу підприємство отримало послуги від компаній-нерезидентів на митній території України та не включило вартість вказаних послуг до податкових зобов’язань з ПДВ, інформують у прес-службі ДФС України.

Такими діями посадові особи підприємства порушили вимоги Податкового кодексу України, відповідно до яких особою, відповідальною за нарахування та сплату податку до бюджету у разі постачання послуг нерезидентами, якщо місце постачання послуг розташоване на митній території України, є отримувач послуг.

Це призвело до ухилення від сплати ПДВ в особливо великих розмірах.

За результатами вжитих заходів, спрямованих на забезпечення відшкодування завданих державі збитків, у вказаному кримінальному провадженні до державного бюджету сплачено узгоджену суму податкових зобов’язань в розмірі 1 млн. 458 тис. 396 гривень.