ПОРТАЛ
21 жовтня 2016, 20:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На перших черкаських маршрутках уже встановили GPS-трекери

Черкаси нарешті зробили перший крок до створення єдиної системи громадського транспорту і забезпечення справді якісних міських перевезень.

На перших черкаських маршрутках уже встановили GPS-трекери

- Ми уже отримали згоду першого із перевізників - генерального директора ПАТ «Черкасиавтотранс» Володимира Солом'яного - на встановлення GPS-трекерів на його автобусах. І з наступного місяця рух автобусів цього перевізника черкащани зможуть бачити режимі реального часу завдяки мобільному додатку Мapamagic, - заявив розробник концепції єдиної системи громадського транспорту та програми Мapamagic, засновник черкаської громадської ініціативи «Нові люди» та однієї з найбільших ІТ-компаній «eKreative» Віктор Євпак.

За його словами, на базі цього додатку у Черкасах уже запроваджено систему GPS-моніторингу електротранспорту - на КП «Черкасиелектротранс». Це дало змогу пасажирам тролейбусів - будь-якому жителю міста - контролювати в онлайн-режимі рух тролейбусів, дотримання ними графіку, знати чіткий час під’їзду тролейбуса до потрібної зупинки.

- Але єдина система громадського транспорту, що дозволяє і пасажирам, і міській владі контролювати якість перевезень, це не лише тролейбуси, говорить Віктор Євпак. - Наступним етапом ми планували охопити цим проектом маршрутні автобуси – проте, зіткнулись із супротивом із боку перевізників. Це незрозуміло, оскільки йдеться не лише про соціальну відповідальність перевізників перед мешканцями міста – але й про користь від встановлення трекерів для власника транспортного бізнесу – як системи, що дозволяє відстежувати вихід автобусів на маршрути, контролювати ефективність їх роботи, витрати пального, тощо. Після встановлення трекерів на 70 маршрутних автобусів ПАТ «Черкасиавтотранс» і тестування їх роботи, ми плануємо зібрати за «круглим столом» усіх перевізників міста – і, після реалізації аналогічного проекту у Лондоні та Манчестері, сподіваємось таки впровадити єдину систему громадського транспорту у Черкасах, що забезпечить підвищення якості міських перевезень.