ПОРТАЛ
30 жовтня 2016, 19:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кожен другий вуличний кіоск у Черкасах працює нелегально

Із близько 600 тимчасових споруд, розташованих у Черкасах, половина – поза законом. Підприємці звикли ігнорувати вимоги міста, торгувати без дозвільних документів та відкрито вести незаконний бізнес. Деякі з них торгують без документів 10 років поспіль.

<b>Кожен другий вуличний кіоск у Черкасах працює нелегально</b>

Про це сайту vikka.ua розповів начальник управління інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко.

За його словами, серед мережевих власників кіосків найбільшими порушниками у місті вважаються фізичні особи-підприємці Олександр Олексенко, Володимир Сімонов, Світлана Лисак, Станіслав Басок та Олександр Шматко. За винятком тимчасових споруд останнього підприємця, у кіосках більшості підприємців здебільшого продаються пиво та цигарки.

"Вони не оформляють дозвільні документи та не платять податки. Через це страждає бюджет", – зазначає чиновник.

При цьому він підкреслює, що його інспекція регулярно штрафує порушників. "Найбільший штраф – 1700 гривень. Але труднощі в тому, що підприємці ховаються від відповідальності, не сплачують штрафи. А дехто з них, як то Станіслав Басок та Олександр Олексенко, взагалі прописані та проживають не в Черкасах, а в найближчих селах. Туди штраф і сплачують", – розповів Олександр Давиденко.