ПОРТАЛ
2 листопада 2016, 10:25

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Середня зарплата по області у вересні втричі перевищувала мінімальну

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у вересні 2016р. становила 4299 грн. Як інформують у Головному управлінні статистики в Черкаській області, це у 3 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (1450 грн) та на 3,6% більше порівняно з серпнем 2016 р. і на 24 % порівняно з вереснем 2015р.

<b>Середня зарплата по області у вересні втричі перевищувала мінімальну</b>

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

Найбільшою була заробітна плата працівників установ та підприємств фінансової та страхової діяльності, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, транспорту, виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці у зазначених видах діяльності становило 1,4–2,6 раза.

Водночас заробітна плата працівників у поштовій та кур’єрській діяльності, у сфері творчості, мистецтва та розваг, наданні інших видів послуг, виробництві електричного устаткування не перевищувала 62% від середнього рівня по економіці.