ПОРТАЛ
15 листопада 2016, 08:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кращі тюнінговані авто визначили в Черкасах (фото)

Перше місце у конкурсі «Автотюнінг» отримав ВАЗ-2107, власник якого переобладнав карбюраторний двигун на інжекторний.

<b>Кращі тюнінговані авто визначили в Черкасах (фото)</b>

Переможець, Дмитро Вдовенко, колишній студент Черкаського політехнічного технікуму, а нині – працівник СТО. Автомобілі – це його робота і захоплення. До переобладнання своєї автівки доклав рук сам, але не обійшлося без допомоги. За вдосконалення акустичної системи у конкурсі «Автозвук» Дмитро Вдовенко отримав друге місце. А першість віддали Олександру Михайленку. Його ВАЗ-2107 набрав найбільшу кількість балів у трьох номінаціях: «якість звуку», «краща інсталяція» і «найгучніший автомобіль». Судді відзначили, що всі вдосконалення автомобіля чітко відповідають вимогам Асоціації «АМТ Євразія».

«Такий конкурс ми влаштовуємо щороку. Він зазвичай приурочений до Дня автомобіліста та Дня відкритих дверей технікуму. Навколо цих тюнінгованих автомобілів завжди багато зацікавлених відвідувачів – і наших студентів, і майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків», – розповідає директор Черкаського політехнічного технікуму Дмитро Галат.

Не менший інтерес, ніж тюнінговані авто, спричинили цього року створені студентами технікуму під керівництвом викладачів картинг та квадрацикл. Щоправда, участі у змаганні вони не брали, оскільки для таких транспортних засобів не було відповідної номінації. Її планують передбачити вже наступного року.

«Ми вже розпочали роботу над наступним незвичайним проектом – гібридним автомобілем. Студенти самі запропонували. А це зараз дуже актуально. Думаю, ми вже зможемо презентувати його на наступному конкурсі», – відзначив заступник директора з виробничого навчання Олег Романчук.

Конкурс «Автотюнінг» та «Автозвук» щороку традиційно проводить Черкаський політехнічний технікум спільно з установочним центром «Територія звуку». До участі запрошують усіх охочих. Основним критерієм перемоги в конкурсі є дотримання усіх належних стандартів і вимог щодо поліпшення та вдосконалення автомобілів. Наступного року планують зробити більший акцент на розробки студентів.

«Ми влаштовуємо такі конкурси для того, щоб підігріти інтерес до технічної творчості та показати, які це відкриває можливості для самореалізації. Тому з наступного року будемо цілеспрямовано готувати наших студентів до участі у цьому конкурсі», – зазначив Дмитро Галат.