ПОРТАЛ
16 грудня 2016, 13:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Бюджет-2017 буду орієнтований на соціально-економічний розвиток

Основні принципи й особливості формування обласного бюджету на 2017 рік обговорили на розширеній нараді в Черкаській ОДА. Участь у ній узяли обласні владці, а також керівники депутатських фракцій в обласній раді.

<b>Бюджет-2017 буду орієнтований на соціально-економічний розвиток</b>

За словами голови Черкаської ОДА, головний фінансовий документ області орієнтований на її соціально-економічний розвиток. План із доходів сформований на чинній податковій базі, - зазначають в облдержадміністрації.

– Обсяг доходів загального фонду розраховано в сумі 721 млн грн, що на чверть більше очікуваних надходжень цього року, – зауважує Юрій Ткаченко. – Основним джерелом традиційно є податок на доходи фізичних осіб. Досягти зростання плануємо, зокрема, за допомогою заходів із детінізації доходів. Маємо напрацьований успішний досвід. Дотримано соціальну орієнтованість бюджету. 85% видатків плануємо спрямувати на захищені статті.

Також у проекті бюджету передбачені кошти на фінансування низки соціальних програм. А це – надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю, пільгове медичне обслуговування чорнобильців, допомога атовцям тощо.

– Ми зарезервували 7 млн грн для участі у проектах Державного фонду регіонального розвитку, – говорить голова Черкаської ОДА. – Ще 28 млн грн – для реалізації екологічних проектів. Причому половину розподілятимемо на конкурсних засадах на умовах співфінансування з місцевими бюджетами.

Як зауважив Юрій Ткаченко, ухвалення обласного бюджету – це лише перший етап бюджетного процесу. Наступним кроком буде розподіл залишку коштів після підбиття підсумків 2016 року.