ПОРТАЛ
27 грудня 2016, 20:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На медичні потреби в області спрямували 105 млн грн

Дообладнання медичних закладів і наближення якісних послуг до пацієнтів визначено пріоритетом галузі охорони здоров’я на Черкащині. На перше, за підрахунками профільного управління ОДА, по області в цілому спрямовано понад 105 млн грн.

На медичні потреби в області спрямували 105 млн грн

Про це поінформував очільник Черкащини Юрій Ткаченко, представивши в обласній раді звіт за 2016 рік.

– Ми закупили 13 флюорографів для районних лікарень на умовах співфінансування з Держфондом регіонального розвитку, – зауважує голова Черкаської ОДА. – Придбали також потрібне медичне обладнання для обласної лікарні, обласної дитячої лікарні, обласного онкологічного диспансеру та кардіологічного центру. Задля виконання обласної програми «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю» на базі Золотоніської центральної районної лікарні запрацювала філія відділення нефрології та діалізу обласної лікарні. Тепер жителям Лівобережжя, що мають ниркову недостатність, не треба їздити до Черкас по життєво необхідну процедуру. Частково оновлено коштом інвестора обладнання у відділенні нефрології та діалізу обласної лікарні.

Найближчим часом у Черкасах запрацює Перинатальний центр, де виходжуватимуть передчасно народжених і недужих немовлят, а ще допомагатимуть проблемним вагітним. Закладу такого рівня в області досі не було. А на базі централізованої лабораторії діагностики обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом відкрили відділ вірусологічних та імунологічних досліджень. Він оснащений обладнанням на 10 млн грн. Це – приклад державно-приватного партнерства. Тепер там можна робити дослідження, які раніше треба було возити до Києва. З цією лабораторією співпрацюватимуть комунальні заклади області.

– Автопарк нашої «швидкої» потребує оновлення, – наголошує Юрій Ткаченко. – Тому ми розробили та подали на розгляд сесії «Обласну цільову програму екстреної медичної допомоги Черкащини на 2017-2020 роки», якою передбачена закупівля автомобілів швидкої медичної допомоги. На минулій сесії вона була схвалена.