ПОРТАЛ
17 січня 2017, 14:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

ДП «Черкасистандартметрологія» на третину зменшило тепловитрати

Відчутно заощадити на опаленні дозволив ДП «Черкасистандартметрологія» проведений на підприємстві комплекс робіт з покращення енергоефективності та енергозбереження.

<b>ДП «Черкасистандартметрологія» на третину зменшило тепловитрати </b>

Про це порталу «Діловий регіон» розповів очільник держпідприємства Михайло Чорнопищук. За його словами, скоротити тепловитрати вдалося майже на третину.

Проведений власними силами енергоаудит дозволив виявити слабке місце 8-поверхової будівлі. – Через неякісний монтаж вікон, проведений раніше, відбувалися значні втрати тепла. Їх зумовлювали недостатньо герметичні отвори між вікном і стіною, – розповідає Михайло Петрович. – Ми цю проблему виявили і вирішили і результат отримали справді відчутний.

За допомогою сучасних матеріалів фахівці утеплили ділянки примикання вікна до стіни і на сьогодні економія за кількістю гігакалорій, якими обліковують тепло, складає 30 %.

ДП «Черкасистандартметрологія» звертає увагу суб’єктів господарювання регіону, що на сьогодні питання підвищення енергоефективності та енергетичного менеджменту є важливим фінансовим інструментом, який може забезпечити істотну економію коштів. Фахівці підприємства готові надавати кваліфіковані консультації та роз’яснення з відповідної тематики, а також проводити спеціальні навчання для персоналу підприємств за їх запитами.