ПОРТАЛ
20 січня 2017, 18:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Чигиринщині обговорили перспективи об’єднання тергромад в районі

Днями в Чигирині під головуванням очільника райдержадміністрації Володимира Клименка відбулося засідання робочої групи з питань сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад в районі. Про це інформують у Чигиринській РДА.

На Чигиринщині обговорили перспективи об’єднання тергромад в районі

У ході засідання експерт програми «Ulead» з децентралізації за підтримки ЄС Світлана Саламатова поділилася досвідом утворення територіальних громад в інших країнах та різних областях України.

Детально проаналізував процеси утворення об’єднаних територіальних громад Сергій Слинько, директор Черкаського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

– Ті громади, які першими виявлять бажання до добровільного об’єднання – виграють. Ті ж, які продовжуватимуть жити по-старому – втратять не лише в часі, а й у фінансах. Адже на реалізацію проектів реформованих спроможних громад державою передбачені кошти, – зауважив Сергій Володимирович.

На послідовності етапів процесу об’єднання, методологічному забезпеченню реформ та визначенні їх часових рамок зупинився провідний спеціаліст відділу планування розвитку територій департаменту регіонального розвитку ОДА Дмитро Гайдей.

– Об’єднана територіальна громада самостійно розпоряджатиметься своїми фінансами, тому бюджетні кошти розподілятимуться раціональніше. Крім цього, рада громади визначатиме скільки їй потрібно службовців та призначатиме їм зарплати, – доповнив Дмитро Анатолійович.