ПОРТАЛ
21 січня 2017, 11:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Міжнародні аудитори перевірили Смілянський лісгосп

Смілянський лісгосп у 2014 році отримав сертифікат FSC, що свідчить про дотримання підприємством міжнародних вимог господарювання.

Міжнародні аудитори перевірили Смілянський лісгосп

Проте сертифікація за схемою Лісової опікунської ради передбачає щорічне підтвердження відповідності ряду визначених стандартів ведення лісового господарства на підприємстві. Це означає, що мінімум раз в рік акредитовані експерти мають право, навіть без попередження, перевіряти виконання взятих підприємством зобов’язань щодо дотримання вимог лісової сертифікації.

Днями в лісгоспі пройшла така перевірка. Міжнародні аудитори компанії «NEPCon» вибірковим методом перевіряли дотримання принципів і критеріїв FSC щодо сталого розвитку лісового господарства. Здійснювали перевірку аудитори Ігор Букша, Георгій Бондарук та Олександр Целіщев.

Значна увага була звернена на ведення комплексу лісогосподарських робіт, заходів, управлінських рішень, роботу з громадськістю та зацікавленими організаціями. Досліджувалися соціальні, економічні та екологічні аспекти господарювання. Аудитори вивчали документацію підприємства та кожного підрозділу, виїжджали на лісові ділянки у Смілянському та Будянському лісництвах, щоб у польових умовах переконатися в дотриманні міжнародних вимог лісокористування.

Як зазначає директор підприємства Юрій Сегеда, за попередніми результатами аудиторів, значних порушень у веденні господарювання не виявлено. Сертифікат FSC буде підтверджено, а основний звіт лісгосп отримає протягом найближчого часу, повідомили у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.