ПОРТАЛ
22 січня 2017, 11:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Каневі хочуть відкрити соціальний магазин

Члени бюджетної комісії Канівської міської ради вчергове обговорювали в ході власного засідання доцільність створення у місті соціального магазину.

У Каневі хочуть відкрити соціальний магазин

Про це інформує «Kanos».

Ідея створення у Каневі соціального магазину, в якому б реалізовувалась продукція місцевих виробників за ціною трохи вищою від собівартості, обговорюється достатньо давно.

Більше того, під час останнього сесійного засідання міської ради депутатський корпус, навіть, розглядав внесення змін в одну з міських програм, що дозволило б виділити кошти для функціонування відповідного магазину. Однак, це рішення не знайшло підтримки в депутатській залі, а тому питання залишилось відкритим.

Відтак, члени бюджетної комісії вчергове взялись вираховувати економічну рентабельність створення відповідного магазину та обговорили можливі шляхи для реалізації цієї ідеї.

І хоча дискусія стосовно цього була жвавою та сповненою різноманітних аргументів, все ж, у підсумку тривалого обговорення, присутніми було підтримано пропозицію доручити керівнику КП «Міський ринок» Володимиру Малінському за оборотні кошти міського КП відкрити торгову точку.

Відразу там планують продавати продукцію торгової марки «Наша Ряба» для пенсіонерів майже за ціною собівартості. Для прикладу, курятина буде коштувати приблизно 24,95 грн/кг, тоді як у магазинах ціна на відповідну продукцію складає 41-43 грн/кг.

У перспективі асортимент магазину планують розширити за рахунок продукції інших місцевих виробників. Як стало відомо в ході засідання, наразі є певні домовленості із «Клубом сиру», «Урожаєм», «Вересом».

Це, на думку місцевих чиновників, дозволить вийти магазину на самоокупність орієнтовно через 3-4 місяці функціонування.