ПОРТАЛ
24 січня 2017, 08:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Які госпітальні округи планують створити на Черкащині

Чотири госпітальні округи планують створити на Черкащині.

<b>Які госпітальні округи планують створити на Черкащині</b>

Серед них І – Черкаський (у складі Канівського, Кам’янського, Смілянського, Черкаського та Чигиринського районів із центром у м. Черкаси), ІІ – Центральний (Городищенський, Звенигородський, Лисянський, Катеринопільський, Корсунь-Шевченківський, Шполянський райони та м. Ватутіне із центром у м. Звенигородка), ІІІ – Уманський (Жашківський, Маньківський, Монастирищенський, Тальнівський, Уманський та Христинівський райони з центром у м. Умань) та ІV – Лівобережний (Драбівський, Золотоніський та Чорнобаївський райони з центром у м. Золотоноша).

Про це йшлося у Звенигородці, де днями обговорювали питання реформування медичної галузі на Черкащині разом з медичною спільнотою та керівниками медзакладів районів, що мають увійти до Центрального округу.

Присутнім було представлено попередній план утворення госпітальних округів у Черкаській області, що має бути переданий на розгляд МОЗ та затверджений Кабміном вже наступного місяця, інформують у Черкаській обласній раді.

«Шляхом непростих дискусій і переконань нам вдалося відстояти створення в області чотирьох (рекомендація міністерств – три) госпітальних округів, аби максимально, відповідно до поставлених перед нами умов, забезпечити зручність і ефективність роботи системи надання медичних послуг жителям області», – відзначив голова обласної ради Олександр Вельбівець.

За його словами, проведення такої наради і в такому форматі започатковано вперше в області та має на меті спільно виробити узгоджену позицію щодо формування на Черкащині госпітальних округів, щоб право та інтереси громад були враховані при реалізації реформи галузі охорони здоров’я.

Обговорення утворення госпітальних округів відбудеться і в інших районах. Всі напрацювання будуть передані на розгляд управління охорони здоров’я ОДА для врахування в остаточний план.