ПОРТАЛ
6 лютого 2017, 12:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-3 правових подій тижня для бізнесу

Трійка найбільш важливих для підприємців подій і нормативно-правових актів минулого тижня, враховуючи вступ документів в силу, результати роботи держорганів

<b>Топ-3 правових подій тижня для бізнесу</b>

1. Новий порядок ведення реєстру відшкодування ПДВ запрацює з 1 квітня

Порядок ведення Реєстру вступить в силу з 1 квітня 2017 року, а до цього часу бюджетне відшкодування за заявами, включеними до Реєстру буде здійснюватися в порядку, що діяв до 1 січня 2017 року. Новий порядок і форма реєстру затверджені постановою Кабміну від 25 січня 2017 року № 26.Установлено, що Мінфін адмініструє реєстр як окремий інформаційний ресурс і забезпечує захист інформації.

Реєстр формується автоматично на підставі баз даних ДФС і Казначейства. Узгоджена сума бюджетного відшкодування стає доступною органу Казначейства для виконання на наступний операційний день за днем її відображення в реєстрі і перераховується Казначейством в терміни, передбачені ПК, на поточний банківський рахунок платника податку в обслуговуючому банку і/або на бюджетні рахунки для перерахування в рахунок сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу такого платника податків.

2. Підвищені тарифи на опалення для підприємств

З 1 лютого підвищено середньозважений тариф на теплову енергію для промислових споживачів. Тарифи на опалення зросли на 7,5% (на 102,46 грн/Гкал) - до 1471,56 грн/Гкал (без ПДВ) в порівнянні з діючими в січні тарифами. Також збільшені тарифи на централізоване гаряче водопостачання для юросіб.

3. Банки не повинні міняти вартість додаткових послуг в односторонньому порядку

АМКУ рекомендував банківським установам забезпечити належне інформування своїх клієнтів (фізичних осіб) про умови та вартість надання додаткових послуг банку, пов'язаних з банківськими послугами, і не допускати зміни умов і вартості додаткових послуг в односторонньому порядку протягом терміну дії такого договору.

За матеріалами ЮРЛІГА