ПОРТАЛ
9 лютого 2017, 10:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина б’є рекорди за ростом продовольчих цін

З початку 2017 року Україні продовжують дорожчати продукти. За даними Держстату, за минулий місяць цінові рекорди встановлює і Черкащина. Так, у січні тут найбільше, порівняно з іншими областями, здорожчали цукор, молоко та макарони.

<b>Черкащина б’є рекорди за ростом продовольчих цін </b>

Як змінилися ціни на основні продукти продовольчого кошика українців проаналізував директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Відповідними результатами він поділився у своєму дописі у Facebook, проаналізувавши цінову динаміку у розрізі регіонів.

Черкащина, незважаючи на свій аграрний профіль, встановила відразу три цінових рекорди. Якщо в середньому по країні молоко подорожчало на 5%, або на 70 коп, то в нашому регіоні ціни зросли на цілих 13%, або на 2 грн.

Номером один за темпами подорожчання Черкаська область стала і у цукровому рейтингу. Ціни на солодкий продукт тут підвищилися на 5%, або на 70 коп., тоді як у середньому по країні – на 3%, або на 40 коп.

Також найбільш відчутним було зростання цін на макарони в Черкаській області - на 7%, або на 70 коп. Загалом по країні вони додали у вартості 2%, або 20 коп.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський