ПОРТАЛ
20 лютого 2017, 11:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-3 правових подій тижня для бізнесу

Трійка найбільш важливих для підприємців подій і нормативно-правових актів минулого тижня, враховуючи вступ документів в силу, результати роботи держорганів

<b>Топ-3 правових подій тижня для бізнесу</b>

1. Передбачено створення дитсадків на принципах державно-приватного партнерства

Кабмін схвалив законопроект про створення корпоративних дитсадків, які будуть діяти на принципах державно-приватного партнерства і мати кількох засновників, серед яких - місцеві органи влади або громадські організації. Також передбачено створення та функціонування інклюзивних груп у дитсадках.

2. Мораторій не поширюється на перевірки органами Держекоінспекції

ДРС вважає, що, оскільки юридично територіальний орган центрального органу виконавчої влади співвідноситься з центральним органом виконавчої влади як його невід'ємна частина, винятки, встановлені на проведення перевірок поширюються на Держекоінспекцію і її територіальні органи. Мораторій і обмеження на проведення перевірок в сфері господарської діяльності не поширюється на відносини, що виникають при проведенні перевірок Держекоінспекцією як центральним органом виконавчої влади, а значить, і її територіальними органами.

3. Передбачена 15-відсоткова компенсація за покупку української с/г техніки

Кабмін встановив компенсацію в розмірі 15% вартості української сільськогосподарської техніки та обладнання. Компенсація буде виплачуватися: у 2017 році – підприємствам, які мають рівень локалізації 35%; в 2018 році - 45%; в 2019 році - 55%; в 2020 році - 60%.

За матеріалами ЮРЛІГА