ПОРТАЛ
25 лютого 2017, 15:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Підприємців можуть звільнити від податкових перевірок при ліквідації

Щоправда не всіх, а лише тих, які останнім часом не провадили господарської діяльності та до яких у фіскалів не виникає додаткових запитань

Підприємців можуть звільнити від податкових перевірок при ліквідації

Державна фіскальна пропонує переглянути критерії обов'язкової перевірки фізосіб-підприємців при їх закритті та спростити процедуру зняття їх з податкового обліку. Про це заявив глава ДФС Роман Насіров.

"Відповідно до чинного законодавства, ДФС зобов'язана перевірити кожну фізичну особу-підприємця в процесі його ліквідації. При цьому, після введення норми про необхідність сплати ФОПами єдиного внеску навіть за відсутності прибутку, з 1 січня 2016 року по 20 лютого 2017 року припинили свою госпдіяльність близько 330 тис підприємців, більшість з яких були "сплячими" – тобто давно не вели ніякої діяльності", - сказав він.

За словами Насірова, необхідно переглянути вимоги до ФОПів при їх закритті, пише ЛIГАБiзнесIнформ. Зокрема, визначити в яких випадках, залежно від критеріїв фізособи-підприємця, ФОП просто закривається і в яких випадках потрібна перевірка.