ПОРТАЛ
26 лютого 2017, 13:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Олександр Романенко: Черкаська інноваційна сіль викликає інтерес на виставках

Представники компанії «ВЕНД» на виставках представили сіль для здоров'я SOLENА, що зацікавила багатьох відвідувачів. Цю сольову суміш з калієм, мікроелементами і зниженим вмістом натрію рекомендують споживати як дорослим, так і дітям. Калій не просто зменшує концентрацію натрію, а й сприяє виведенню зайвого натрію з організму. Портал «Діловий регіон» представляє інтерв’ю директора підприємства «Венд» Олександра Романенка журналу «Харчовик», де він розповів про цінність та особливості виробництва інноваційного продукту.

Олександр Романенко: Черкаська інноваційна сіль викликає інтерес на виставках

– Не зважаючи на труднощі і перепони, ми реалізували наш стартап, вивели на ринок інноваційний продукт для здорового харчування – сіль, збагачену калієм і мікроелементами. Це важко робити в умовах економічного спаду, але має така ситуація і певні плюси, зокрема, здобуття цінного досвіду. Можу відзначити, що зараз продажі нашого продукту щомісяця зростають.

Ми вдячні за підтримку Черкаській торгово-промисловій палаті, яка відзначила нас на конкурсі «Під знаком «Меркурій» в номінації «Прорив року». На міжнародній виставці «WorldFood Ukraine» продукцією нашого підприємства зацікавилися торговельні мережі з-за кордону. Ми активно беремо участь у виставках. І черкаська інноваційна сіль викликає інтерес учасників.

Торік ми взяли участь у конференції кардіологів України, де мали можливість представити для 2 тисяч фахівців інформацію про сіль з калієм SOLENA. Тепер лікарі можуть рекомендувати пацієнтам (хворим на гіпертонію,серцево-судинні захворювання та інші) не просто зменшити споживання солі і збільшити вживання калію, а й замінити в харчуванні звичайну сіль на сіль SOLENA. Здоровим людям така сіль дає змогу довести до норми кількість калію в раціоні для підтримання правильного обміну речовин.

Поясніть, будь ласка, навіщо споживати соляні суміші, адже усі вже давно звикли до звичайної солі?

– Ми звикли до спецій і солі, тому що вони роблять їжу смачнішою. І знаючи про це, ми можемо стверджувати, що сіль, збагачена калієм, є кориснішою. Тим більше, що наш організм потребує щоденного поповнення запасів калію. Наша сіль містить 30% солі калію – мінералу, необхідного для здорової життєдіяльності організму і підтримання кислотно-лужного та водно-сольового балансу. Також лінія солей SOLENA є цінним джерелом магнію, селену, хрому, цинку та органічного йоду.

Розкажіть детальніше, для чого додавати в сіль калій?

– Сіль, насичена калієм, дає можливість зменшити надходження натрію, не знижуючи смакового порога, тому що калій теж солоний. Тобто, не змінюючи харчових звичок, ми, по-перше, зменшуємо надходження натрію в організм. По-друге, заміщуємо надмірну кількість натрію калієм. По-третє, компенсуємо дефіцит низки мікроелементів, які містяться в нашій збагаченій солі. Людям з серцево-судинними захворюваннями, передусім, рекомендують знизити споживання солі, а точніше натрію, натомість більше споживати калію. Оскільки натрій сприяє затриманню в організмі рідини, що призводить до серцевої недостатності. А калій виводить рідину, тож ми рекомендуємо пацієнтам збільшувати споживання калію. Тому сіль із зниженим вмістом натрію і збагачена калієм поліпшує стан організму при серцево-судинних захворюваннях і стане чудовою профілактикою цих хвороб.

То в чому ж інноваційність цього продукту?

– У європейських країнах віддавна сіль виробляють з додаванням калію. В Україні ми стали у цьому одними із перших. Наступний наш крок випередив досягнення світових виробників: взявши за основу сіль з калієм, ми збагатили її концентратом ламінарії, мікроелементами в біодоступній формі (до речі, українського виробництва). В цьому і полягає інноваційність продукту. Мікроелементи необхідні для формування ферментів, які є каталізаторами хімічних процесів, що відбуваються у нашому організмі.

Чи сертифікований цей продукт?

– Технічні умови розробляли фахівці Науково-дослідницького інституту нанобіотехнологій. Власне сертифікацію цієї солі здійснювали в Інституті гігієни харчування, а в Міністерстві охорони здоров’я підготували санітарно-гігієнічні висновки і погодили випуск цього продукту.

Над чим плануєте працювати у 2017 році?

– Тривають перемовини керівників компанії з представниками торговельних мереж. І є впевненість, що наш продукт з'явиться в багатьох містах України. Адже ми йдемо в Європу, а там сіль з пониженим вмістом натрію та збагачена калієм пропонується у всіх великих торговельних мережах. Основне завдання ми бачимо у широкій інформаційній роботі щодо ознайомлення широкого загалу з корисною альтернативою звичайної солі. Переконаний, що наша сіль, збагачена калієм і мікроелементами, допоможе людям зберегти здоров'я. Також в новому році плануємо вивести на ринок нові продукти.