ПОРТАЛ
27 лютого 2017, 13:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-3 правових подій тижня для бізнесу

Трійка найбільш важливих для підприємців подій і нормативно-правових актів минулого тижня, враховуючи вступ документів в силу, результати роботи держорганів

<b>Топ-3 правових подій тижня для бізнесу</b>

1. Малий і середній бізнес отримав доступ до європейських ринків

Ратифіковано угоду про приєднання України до програми ЄС з підтримки бізнесу. Участь в програмі COSME сприятиме залученню коштів і нематеріальних ресурсів ЄС для більш якісної підготовки українського бізнесу до вільної торгівлі з ЄС, прискорить вихід вітчизняних підприємств на міжнародний ринок, зміцнюючи торговельні зв'язки з європейськими компаніями. Відповідний Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС« Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)» (проект № 0130) прийнятий 22 лютого.

2. Дотації аграріям виплачуватимуть щомісяця в автоматичному режимі

Сільгосптоваровиробники, які займаються тваринництвом, вирощуванням винограду, фруктів, ягід, горіхів, овочів, тютюну та цукрових буряків мають право на отримання бюджетної дотації. Дотація виплачується щомісяця пропорційно до сплаченої суми ПДВ у межах виділених помісячних асигнувань. Порядок розподілу бюджетної дотації затверджений постановою Кабміну від 8 лютого 2017 року № 83.

3. Податкову міліцію не відновили, буде створена Служба фінансових розслідувань

Комітет з питань податкової та митної політики хотів повернути податкову міліцію через правку в законопроекті, але відповідний Закон про оподаткування спадщини прийнятий без цієї правки. У той же час Міністр фінансів презентував законопроект про створення Служби фінансових розслідувань, яка розслідуватиме серйозні фінансові та економічні злочини, що загрожують національній безпеці в економічній галузі. Служба буде функціонувати не в складі ДФС, не буде ніяких спецпідрозділів.

За матеріалами ЮРЛІГА