ПОРТАЛ
13 березня 2017, 12:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Сертифікацію насіння відновлено на Черкащині

Новий уповноважений орган тепер здійснює сертифікацію насіння в Україні – ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції». На Черкащині працює територіальне представництво в обласному центрі та три філії в Шполі, Умані і Смілі.

<b>Сертифікацію насіння відновлено на Черкащині</b>

1 березня набула чинності постанова Кабміну, якою був затверджений "Порядок сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал і форм сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал". Міністерство аграрної політики та продовольства України запевняє, що повною мірою забезпечило процес сертифікації насіння і видачу відповідних сертифікатів гравцям ринку, і нині процес сертифікації відбувається в максимально інтенсивному режимі.

«В області вже видано більше 20 сертифікатів. Ми виписуємо їх вручну на бланках суворої звітності. Наші філії діють у Шполі, Умані та Смілі. Але отримати сертифікати, як і раніше, можна лише в Черкасах», – повідомила порталу «Діловий регіон» агроном-інспектор територіального представництва ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» Наталя Топчій.

По всій території України працює 51 випробувальна лабораторія. Відбір і аналіз проб здійснюють 140 лаборантів і агрономів - інспекторів.

Як відзначив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк, Міністерство на першому етапі здійснюватиме посилений контроль процесу сертифікації, зокрема методом «таємного покупця», щоб гарантувати максимальну оперативність процесу.