ПОРТАЛ
20 березня 2017, 17:39

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Більше 10 тисяч медичних приладів перевірили торік фахівці ДП «Черкасистандартметрологія»

У медичних закладах області 70 % медичних апаратів та устаткування давно відпрацювали свій ресурс і не відповідають сучасним стандартам, а вимоги метрологічних норм та правил не завжди виконують, констатують фахівці.

Більше 10 тисяч медичних приладів перевірили торік фахівці ДП «Черкасистандартметрологія»

«Підлікувати» таку техніку та реабілітувати її допомагають медикам фахівці ДП «Черкасистандартметрологія». Серед важливих напрямків діяльності підприємства – повірка, калібрування медичних засобів, вимірювальної техніки та перевірка обладнання на відповідність технічним характеристикам.

– Торік підприємство провело повірку, перевірку вихідних параметрів та ремонт понад 10 тисяч медичних приладів та обладнання в лікарнях усієї області, – розповів заступник директор ДП «Черкасистандартметрологія» Олександр Камша.

Як виявилося, 5 % рентгенівського обладнання експлуатували із порушенням показників вихідних параметрів, визначених нормативними документами.

У грудні минулого року працівники підприємства взяли активну участь у демонтажі та заміні устаткування в десяти рентгенівських кабінетах області.

За словами заступника директора держпідприємства, під час діагностики та лікування хворих дуже важливе значення має точність вимірювань.

– Медичні прилади та обладнання повинні проходити повірку (перевірку на відповідність встановленим вимогам щодо метрологічних характеристик) через міжповірочні інтервали або контроль вихідних параметрів, – пояснює Олександр Камша. – Сьогодні у сфері охорони здоров’я використовують достатньо великий парк приладів та апаратів, і всі вони повинні забезпечувати високий рівень захисту пацієнтів, медичного персоналу, а також відповідати заданим характеристикам виробника.

Він зауважує, що користь від проведення контролю вихідних параметрів медичної апаратури — очевидна, адже при цьому проводиться регулювання та ремонт обладнання, що відчутно покращує якість, ефективність лікування та достовірність діагностики.

Сектор з ремонту й обслуговування засобів вимірювальної техніки та медичного обладнання ДП «Черкасистандартметрологія» є єдиним в області державним структурним підрозділом, який виконує ці види робіт і має для цього спеціальне обладнання, підготовлений персонал з напрацьованим досвідом виконання цих робіт. При цьому співпрацю тут пропонують не лише медичним закладам, а й підприємствам та установам різного профілю.

Сектор з ремонту й обслуговування засобів вимірювальної техніки та медичного обладнання забезпечує проведення таких видів робіт:

- ремонт засобів вимірювальної техніки та лабораторного обладнання;

- монтаж та демонтаж обладнання;

- вимірювання опору ізоляції електричного обладнання;

- розтікання опору на основних заземлювачах та заземленнях магістралей і устаткування;

- вимірювання повного опору петлі «фаза- нуль».