ПОРТАЛ
21 березня 2017, 11:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Сертифікати, видані ДП «Черкасистандартметрологія», зіставні з європейськими

Сертифікати систем управління, видані ДП «Черкасистандартметрологія», мають таке ж визнання як і документи отримані у відповідних європейських органах сертифікації. Таким чином підприємствам не потрібно додатково підтверджувати їх у ЄС, роз’яснили в НААУ

Сертифікати, видані ДП «Черкасистандартметрологія»,  зіставні   з європейськими

У зв’язку з чисельними запитами підприємств-виробників, що сертифікували системи управління, стосовно визнання в інших країнах сертифікатів на системи управління, та некоректним трактуванням цієї проблеми різними представниками іноземних органів з оцінки відповідності систем управління, ДП «Черкасистандартметрологія» звернулось за роз’ясненнями до Національного агентства з акредитації України (НААУ).

Як пояснили в агентстві, на сьогодні не встановлено жодних обмежень щодо визнання НААУ іншими країнами-членами Європейської кооперації з акредитації (ЕА).

«Враховуючи таке визнання, сертифікати на системи управління, видані органом з оцінки відповідності, що акредитований в НААУ, приймаються на рівні з сертифікатами, виданими будь-яким міжнародним органом з сертифікації, що акредитований іншим підписантом Угоди з ЕА», – йдеться у роз’ясненні.

За словами керівника ДП «Черкасистандартметрологія» Михайла Чорнопищука, Орган з сертифікації систем управління підприємства відповідну акредитацію НААУ має. Атестат про відповідну акредитацію зареєстрований у Реєстрі НААУ 24 січня 2017 року.

– Отже, сертифікати, видані ДП «Черкасистандартметрологія» на системи управління якістю, системи управління безпечністю харчових продуктів та системи управління якістю медичних виробів на відповідність стандартам, визнаються в країнах-членах ЕА, – наголошує директор держпідприємства.

Ознайомитися з переліком акредитованих напрямків сертифікації систем управління, які проводить ДП «Черкасистандартметрологія» докладніше можна тут.