ПОРТАЛ
21 березня 2017, 17:30

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Фіскали нагадують: спадщину та подарунки потрібно декларувати

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує громадянам, які у 2016 році отримували доходи від успадкування чи отримання в дарунок коштів та майна від осіб, які не є членами сім`ї першого ступеня споріднення, про необхідність подання податкової декларації. Її необхідно надати до органу фіскальної служби за місцем реєстрації.

Фіскали нагадують: спадщину та подарунки потрібно декларувати

Податковим кодексом визначено, що членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення.

Тож, отримавши спадщину (подарунок) від громадянина, що не належить до члена сім’ї першого ступеня споріднення, необхідно сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відсотків від їх вартості.

Декларацію потрібно подати до 3 травня, сплатити податкові зобов’язання – до 28 липня.

Фізичні особи, які одержали дохід лише у вигляді об’єктів спадщини (подарунка) і сплатили податок на доходи з фізичних осіб та військовий збір до їх нотаріального оформлення, не зобов’язані включати вартість такої спадщини (подарунка) до складу загального річного оподатковуваного доходу та подавати декларацію.