ПОРТАЛ
5 квітня 2017, 09:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Експерти Google приїхали в Черкаси, щоб допомогти підприємцям просувати бізнес в Інтернеті

Як ефективно розвивати будь-який бізнес за допомогою онлайн-інструментів, розповіли представникам малого та середнього підприємництва Черкас сертифіковані експерти Google в Україні. Співорганізатором семінару «Відкрийте можливості Інтернету для свого бізнесу» була Черкаська торгово-промислова палата. Захід відбувся в рамках програми Google «Цифрове перетворення Черкащини».

Експерти Google приїхали в Черкаси, щоб допомогти підприємцям просувати бізнес в Інтернеті

Учасники семінару отримали найсвіжіші дані щодо поведінки інтернет-користувачів, актуальну статистику та тренди-2017 в Україні, успішні приклади просування бізнесу онлайн. Також дізнались, як приваблювати нових клієнтів через мережу Інтернет, як відстежувати ефективність рекламних онлайн-кампаній, які інструменти інтернет-маркетингу підходять саме для їхніх підприємств. Крім цього присутні ознайомились з можливими стратегіями просування бізнесу онлайн на прикладі історій успіху. Головним спікеру заходу був кваліфікований фахівець міжнародного рівня Андрій Радевич.

«Ідея проведення такого практичного семінару виникла кілька тижнів тому під час зустрічі з представниками компанії СFС Consulting Олексієм Сиваком та Оленою Буркенею, які офіційними партнерами Google в Україні. Метою нашої співпраці є максимальне поширення інформації про можливості використання сучасних інформаційних технологій для розвитку малого і середнього бізнесу», – відзначив президент Черкаської ТПП Сергій Першин.

Як виявилося, деякі черкаські підприємці уже доволі активно використовують онлайн-інструменти. Експерти Google роз’яснили, як зробити їх більш ефективними та пристосувати до потреб бізнесу.

«Ми збираємо аналітику за допомогою інструментів Google, замовляємо контекстну рекламу, робимо таргетинг. І зацікавлені бути поближче до компанії Google, щоб отримати інформацію, яка в майбутньому допоможе в роботі з нашими сайтами», – поділився керівник відділу продажів компанії ТОВ «Авант Груп» (ТМ Hybrо) Віталій Панченко.

Сучасними технологіями зацікавилися і представники закладів вищої освіти, адже зараз важко уявити фахівця з маркетингу, який не розуміється на просуванні товарів та послуг онлайн, упевнена завідувач кафедри економічної кібернетики та маркетингу Черкаського державного технологічного університету Олена Коломицева: «Отримали багато корисної практичної інформації, будемо ділитися нею із нашими студентами, майбутніми спеціалістами з маркетингу. Дещо ми уже зараз використовуємо – створюємо сайти, проводимо аналіз їх ефективності тощо».

Більше десяти черкаських компаній змогли також протестувати свої сайти на мобільність та ефективність і отримати консультації від провідних експертів Google. Загалом участь у се6мінарі взяли більше півсотні представників малого та середнього бізнесу Черкащини.

«Зараз важко уявити виведення товару на ринок без присутності в Інтернеті. Технологій багато, вони постійно вдосконалюються, тому зорієнтуватися в них непросто. В рамках реалізації проекту Google «Цифрове перетворення Черкащини» ми запросили кваліфікованих фахівців-партнерів цієї всесвітньо відомої компанії, які б підказали підприємцям, насамперед членам Черкаської ТПП, як максимально ефективно використовувати можливості Інтернету для прискорення розвиту бізнесу, виходу на внутрішній ринок та за кордон з метою нарощування експорту», – розповів порталу «Діловий регіон» 1-й віце-президент Черкаської ТПП Сергій Корнієнко.