ПОРТАЛ
13 квітня 2017, 15:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Студенти платитимуть податок за стипендії, вищі від прожиткового мінімуму

Стипендії, вищі за 2240 гривень, оподатковуватимуться на загальних підставах. Суму стипендії учня, студента або курсанта, що не перевищує прожитковий мінімум, до оподаткування не включатимуть.

Студенти платитимуть податок за стипендії, вищі від прожиткового мінімуму

Не оподатковуватимуть державну стипендію, що не перевищує суму , що дорівнює розміру мі¬сячного прожиткового мінімуму, що діє для працездатної особи на 1 січня звітного по¬даткового року, помножену на 1,4 та окру¬глену до найближчих 10 грн. (у 2017 році 2240 грн), повідомляє ГУ ДФС у Черкаській області. У 2017 році їх сума становить 2240 грн. До складу загального місячного оподатковуваного доходу не включатимуть суму стипендії, що виплачують учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад'юнкту.

Стипендії понад 2240 грн. на місяць оподатковується на загальних підставах. З них утримується податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір за ставкою 1,5 %.

До розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного дохо¬ду платника податку не включається сума державних премій України або стипендій України, призначених законом, постанова¬ми Верховної Ради України, указами Прези¬дента України (пп. «б» 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України).