ПОРТАЛ
20 квітня 2017, 09:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Експертизу неякісних товарів почали проводити в Черкасах

На споживчому ринку нерідко з’являється різноманітна «проблемна» продукція – харчі, товари народного вжитку, будматеріали тощо. Тепер «проблемну» продукцію можна перевірити в Черкасах у випробувальному центрі. Раніше такої послуги в місті не надавали.

<b>Експертизу неякісних товарів почали проводити в Черкасах </b>

Випробувальний центр ДП «Черкасистандартметрологія» акредитований Національним агентством з акредитації України на право проведення лабораторних досліджень понад 50 груп харчової продукції, широкого асортименту товарів легкої промисловості, близько 60 видів будматеріалів і конструкцій.

«Випробування на відповідність державним стандартам, технічним регламентам та іншим нормативним документам виконуються кваліфікованими фахівцями з використанням діючих стандартів, сучасних методів та обладнання», – розповів порталу «Діловий регіон» заступник директора з підтвердження оцінки відповідності та стандартизації ДП «Черкасистандартметрологія» Володимир Швецов.

Випробувальний центр ДП «Черкасистандартметрологія» здатний провести випробування харчової продукції та продовольчої сировини, мийних засобів, парфюмерно-косметичних виробів, посуду, товарів легкої промисловості, засобів індивідуального захисту, взуття, іграшок, виробів медичного призначення, будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, обладнання технологічного для харчової промисловості, техніки сільськогосподарської тощо.

Довідка:

Споживча експертиза – це дослідження споживчих властивостей товарів за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками, їхніми кількісними характеристиками, щодо їхньої відповідності нормам законодавства і вимогам нормативної та технічної документації. Також експертиза встановлює причини невідповідності об'єкта експертизи обов’язковим вимогам. Тобто, проводяться дослідження продукції на відповідність вимогам нормативної документації, згідно з якою вона виготовляється, проводяться у разі необхідності її випробування, визначається перелік нормативно-правових актів та нормативних документів, яким повинна відповідати вітчизняна або імпортна продукція при її розміщенні на ринку України тощо.