Випробувальний центр акредитований НААУ на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025: 2006, має сертифіковану систему управління якістю. Він оснащений сучасним устаткуванням, яке дає змогу визначати показники якості та безпеки інструментальними методами в терміни, прийнятні для замовників.
Випробування зерна та продуктів його переробки проводяться за такими показниками: питома активність радіонуклідів (цезію-137) та (стронцію-90); вміст мікотоксинів методами ВЕРХ, ІФА, ТШХ; вміст пестицидів методом ГРХ (групи похідних симтриазинів, групи синтетичних піретроїдів, фосфорорганічних пестицидів, хлорорганічних пестицидів); вміст гліфосату методом ВЕРХ; вміст токсичних елементів (кадмію, міді, свинцю, цинку, миш'яку, ртуті); вміст бензапірену; вміст зернової та смітної домішки; масова частка протеїнів (білків); крупність; якість та масова частка клейковини; вміст глюкозинолатів у насінні хрестоцвітних культур; вміст ерукової кислоти; зараженість шкідниками; смітна та олійна домішки; кислотне число олії; масова частки вологи; масова частка олії у перерахунку на суху речовину; органолептичні показники тощо.
Сфера акредитації випробувального центру містить методи, включені до Переліку референс-методик відбору зразків та їх досліджень (випробувань), що повинні застосовуватись в арбітражних дослідженнях об’єктів санітарних заходів, затвердженого Наказом Мінагрополітики No397 від 19.10.2015.