Понад 60 черкащан бажають реалізувати себе в «солодкій професії»

Новини

У всьому світі 11 липня відзначалося найсолодше свято року – День шоколаду.

Ukrainian English Russian

Сучасний світ і жодне свято неможливо уявити без цього солодкого смаколику. Тому для того, щоб задовольнити щорічно зростаючі потреби в шоколаді, близько 40 мільйонів людей зайняті у його виробництві.

Саме кондитери і є безпосередніми «майстрами» цього солодкого виробу.

Професія кондитер – складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь. Специфіка роботи кондитером передбачає тонкий смак і нюх, смакову пам'ять і творчу уяву. Професія потребує фізичної витривалості, оскільки доводиться довго працювати стоячи при досить високій температурі.

Сфера працевлаштування солодких майстрів широка, це і кондитерські фабрики, комбінати, ресторани, кафе, їдальні і власні міні-кафетерії.

Здобути профільну освіту на Черкащині можна у Черкаському вищому професійному училищі.

З початку поточного року від роботодавців Черкащини надійшло 23 вакансії кондитерів, з них за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано 16 вакансій. Середня тривалість укомплектування поданих вакансій становила три календарні дні.

У переважній більшості вакансії кондитерів надходили від приватних підприємців Олександра Безуха, Сергія Шпірни, Надії Борисенко, Олександра Кирноса, Ірини Сілко, Ігоря Ласкавого, Вікторії Прощук, ПАТ «Азот» та інших.

Що стосується громадян, які шукали роботу за цією професією, то таких за цей період було 123 особи. На сьогоднішній день на обліку служби зайнятості перебуває 64 безробітних.

Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становить 5-6 тис. грн.

 

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: