17:48, 30 грудня 2018
Микола Халупенко вже 15 років вирощує виноград на Херсонщині. Спочатку просто здавав ягоди, а потім відкрив виноробню. Щоб отримати ліцензію на виробництво довелось зібрати 60 довідок, пише shotam.info.
Найбільше власники шато пишаються своїми мускатами та вермутом. “Сухі вина п’ють бокалами, а мускат — ковточками. Мускатом насолоджуються за бесідою, наше вино тут унікальне”, — розповідає головний технолог.
Куренівське вино радо п’ють у Херсоні, Києві та Дніпрі. А пан Микола мріє підкорювати закордонні ринки. На заваді поки – мораторій на продаж земель.
“Ніхто не буде вкладати гроші в землю, власником якої він не є”, – переконаний Микола Халупенко.