Про це повідомляє Володимир Опришко – автор проекту «Козина ферма», передає tribuna.sumy.ua.
Володимир Опришко займається виробництвом обладнання для переробки молока, а ще має свою сироварню. Обсяги виготовленої продукції невеликі, десь 100 кг у день.
«Козяче молоко недооцінене в нашій країні. Воно корисніше, ніж коров’яче, має бактерицидні властивості. Але така продукція майже відсутня в українських магазинах або здебільшого імпортна», – зауважує Володимир Опришко.
Згідно з проектом, автором якого є Володимир Опришко, на 17 га землі планується будівництво ферми на 1000 голів. Її зведуть за кошти інвесторів. А поруч пропонують зробити соціальну міні-версію бізнесового об’єкту.
«Алгоритм схожий на той, який використовували в Івано-Франківську, коли створювали громадський ресторан у форматі Urban Space. Там 100 людей вклали у реалізацію ідеї по 1 тисячі доларів, а 80 % від доходу використовують для впровадження громадських проектів. Нам потрібно приблизно 200 тисяч євро, тобто треба дві сотні людей, які готові вкласти по 1 тис. євро у цей соціальний проект», – пояснює керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький.