Тальнівська медсестра має солодке хобі

Новини

Після закінчення Черкаського медичного коледжу Наталія Кулинич спочатку працювала в Онопріївській амбулаторії, потім – у Тальному. Згодом закінчила Уманський педагогічний університет імені Павла Тичини, та за фахом вчителя біології та хімії досі не працювала. Зараз вона – палатна медсестра у хірургічному відділенні з травматологічними ліжками Тальнівської багатопрофільної лікарні. Працює позмінно, робить перев’язки, ставить системи пацієнтам. В період пандемії довелося їй і з ковідними хворими працювати.

Ukrainian English Russian

Єдиний день між змінами в лікарні Наталія присвячує своєму хобі – кулінарії. Пекти почала ще у віці 12-13-ти років: «Мама пекла, мені цей досвід передала, – розповідає медикиня. – Спеціальної освіти я не маю. Останні 3, чи й більше, роки займаюся цією справою серйозно. Спочатку працювала з мастикою, закупила увесь необхідний для роботи з нею інструмент. Мабуть, кілька тисяч вже зібралось – зберігаю у найбільших лотках та коробках. Це відходить зараз на другий план. Останній торт з мастикою пекла у березні минулого року. Ніколи не афішувала, що печу торти. Так, для рідних, друзів, колег по роботі. Нещодавно розмістила фото своїх робіт в інтернеті», пише viche.ck.ua.

Випічка Наталії вражає своєю вишуканістю, поєднанням кольорів, елементами декорування, адже використовує не тільки вже такі традиційні елементи – цукрові кульки, льодяники, а й цукрові вази, фрукти, живі квіти. Останні ізолює від контакту з поверхнею торта. До речі, останнім часом, як каже Наталія, все популярнішою стають торти з кремом на основі вершкового масла, сиру та цукрової пудри. Коржі ж можуть бути різними: бісквітними, медовими, кому що більше до душі. Сама ж Наталія любить смакувати наполеоном, а от пекти – виливні, як-от «Молочна дівчинка» зі смаком розтопленого пломбіру.

Рецепти зараз купує. А починала з маминої кулінарної тоненької книжечки за 1985-й рік. Потім черпала знання з інтернету. У вересні минулого року пройшла онлайн-курси з випічки під керівництвом львівської кулінарки: «Я навіть зараз можу зайти на сторінку і подивитися ще раз урок. Ми досі переписуємося з однокурсницями, з ними можу порадитись», – розповідає Наталія. – Мрію повчитися цій справі не на таких курсах, а наяву у професіоналів».

На приготування торта, якщо коржі вже готові, жінка витрачає години 4, а то й менше. Кухня Наталії перетворюється на справжню ювелірну майстерню, з експериментами і сміливими рішеннями. Найбільше цьому радіють діти – 9-річна донечка Вероніка та допитлива  4-річна племінничка Ліза.

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: