Українське свинарство матиме нові гігієнічні стандарти

Сільське господарство

Ще два свиногосподарства (з Дніпропетровської та Херсонської областей) перевірили на практиці Настанови щодо безпечності харчової продукції. Робота над цим документом розпочалася цьогоріч. А вже в серпні відбулися «тестові» аудити на низці господарств АСУ

 

Ukrainian English Russian

Насамперед вони мали на меті ознайомити виробників з європейськими нормами й тими засобами, які допоможуть їх виконувати, пише infoindustria.com.ua.

Ці настанови — спільна робота фахівців Асоціації «Свинарі України» та експертів Проекту USAID «Агросільрозвиток». Їх розробка продиктована імплементацією євроінтеграційних законів.

У Настановах щодо безпечності продукції прописані загальні правила гігієни для свинокомплексів, вимоги до благополуччя свиней, транспортування тварин до місця забою та передзабійного утримання, а також безпосередньо забою свиней і розбирання м’яса.

Наразі розробка Проекту настанов знаходиться на завершальному етапі: на документ чекає низка доопрацювань і затвердження.

 

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: