«На жаль, за останні 5 років нам довелося скоротили своє господарство овець у 2 рази. Тримаємо лише для себе. Раніше у нас були сотні баранів, ми продавали м’ясо та живі ягнята. Проте, цей вид сільськогосподарської діяльності на Черкащині непопулярний», – говорить він.
Усе тому, що затрати великі, а ціни на продукцію часто навіть не дозволяють їх покрити.
За словами Олександра вівчарство популярне на Чернігівщині, у південних та західних областях України. Там користується попитом м’ясо, вовна, пише siogodennya.org.ua.
Нині великі супермаркети зацікавлені у закупівлі баранини. Однак потрібен графік постійних постачань великих партій. Натомість організувати великі партії ніхто із місцевих виробників не може, бо продукт сезонний та й перекупники перебивають ціну.