Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Вирішили почати з малого, висадили близько 9 тисяч цибулин. Одна цибулина в роздріб коштує близько 6-10 гривень, залежить від розміру і ваги. Ми заздалегідь підготували грунт. Наш посушливий клімат шафрану підходить. Його можна просто посадити, не поливати, нічим не підживлювати", - говорить фермер Кирило Кочергін.
За його словами, період цвітіння триває близько двох тижнів.
"В кожній квіточці є 3 червоних ниточки - рильця. Після сушіння вони перетворюються в спецію шафран. Щоб отримати 1 грам спеції, потрібно зібрати приблизно 150 квіток", - говорить запорізький фермер.
Один грам шафрану, вирощеного у Запорізькій області коштує 195 грн. З 9000 квіток фермер планує зібрати від 60 до 100 грамів "червоного золота".