17:22, 27 грудня 2017
Зараз культуру вирощують на 5 га, продають сушені та свіжі плоди, інформує agroday.com.ua.
Ціна продажу свіжої шипшини в 2017 році становила від 18 грн/кг, а однорідну партію сушеної можливо продати від 35 грн/кг, розповідає Павло Тулба, президент кооперативу.
Набагато дорожче коштує шкірка, фабрика з розфасування чаю готова купувати такий продукт від $5 за кілограм. Є попит з боку Nestle, Danone, а також фармацевтичних компаній.
Вирощування шипшини невитратне, її можна саджати на непридатних для традиційного землеробства землях, як то схили чи балки. Для висадки знадобиться 6 тис. саджанців на гектар, а плодоносити рослини починають на третій рік.