Горіховий кооператив на Одещині освоює вирощування шипшини

Досвід регіонів

Кооператив «Горіх Причорномор’я», що на Одещині, планує встановити сушильне обладнання та зайнятись переробкою шипшини

Ukrainian English Russian

Зараз культуру вирощують на 5 га, продають сушені та свіжі плоди, інформує agroday.com.ua.

Ціна продажу свіжої шипшини в 2017 році становила від 18 грн/кг, а однорідну партію сушеної можливо продати від 35 грн/кг, розповідає Павло Тулба, президент кооперативу.

Набагато дорожче коштує шкірка, фабрика з розфасування чаю готова купувати такий продукт від $5 за кілограм. Є попит з боку Nestle, Danone, а також фармацевтичних компаній.

Вирощування шипшини невитратне, її можна саджати на непридатних для традиційного землеробства землях, як то схили чи балки. Для висадки знадобиться 6 тис. саджанців на гектар, а плодоносити рослини починають на третій рік.

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: