Пивоварний ячмінь займає у структурі посівних площ компанії близько 1000 гектарів.
«Ми вирощуємо ячмінь трьох імпортних пивоварних сортів. Цьогоріч обмолотили майже 5000 тонн ячменю. І хоч погодні умови були не надто сприятливими, та врожаєм ми задоволені. Адже цього достатньо аби забезпечити потреби пивоварні», - відзначає головний агроном.
До речі, компанія «Уманьпиво» чи не єдина пивоварня України, яка вирощує пивоварний ячмінь для забезпечення власних потреб.
«Це дає нам змогу експериментувати із сортами ячменю і обирати найкращі, застосовувати їх для приготування смачного, а головне якісного і натурального пива. Ми маємо і власну солодовню, де зібране зерно перетворюється на солод», - говорить СЕО компанії «Уманьпиво» Ігор Кисіль.
Варто підкреслити, що пивоварня «Уманьпиво» принципово не використовує жодних барвників, стабілізаторів та консервантів у виробництві своїх напоїв. Цікаво, що для бродіння пива підприємство використовує секретну расу дріжджів, яка спеціально культивована фахівцями німецького дріжджового банку «Weihenstephan». Уже протягом багатьох років ця раса дає стабільно добрий результат.