Існують професії, які не втрачають своєї актуальності в усі часи. До таких можна віднести професію кухаря, яка може бути освоєна на будь-якому життєвому етапі.
Одним із прикладів успішного професійного навчання на замовлення роботодавця є історія з життя Лариси Ратушної, яка, маючи освіту та професійний досвід швачки, вирішила кардинально змінити своє життя в професійному сенсі.
Перебуваючи на обліку в Уманському міському центрі зайнятості, безробітна активно взаємодіяла з кар’єрним радником, завдяки пройденому психодіагностичному тестуванню та рекомендаціям профконсультанта визначилась із бажаною професією «Кухар», та була направлена на навчання в ТОВ «Навчальний центр «Інформаційне забезпечення бізнесу». Всього у групі навчалися та успішно закінчили навчання за професію «Кухар» 3 розряду 10 осіб.
Під час проходження навчання Лариса навчилась готувати різні страви: закуски, перші та основні страви, десерти. Особливу увагу приділяла стравам сучасної української кухні, презентації та оформленню блюд.
Виробничу практику проходила у замовника кадрів ФОП Дар’ї Конфети-Питель в кафе «Боніто» м. Умань.
Енергійна дівчина зацікавила роботодавця своєю майстерністю та, після завершення навчання, приєдналась до колективу кафе-ресторану.
Нині роботодавець задоволений новим працівником. А кар’єрна драбина в кухарській справі дозволяє досить швидко від статусу помічника дійти до позиції шефа.