- Створити власне молокопереробне підприємство для малого та середнього бізнесу в Україні майже нереально – потрібна маса дозволів та інших паперів. Сусіди із інших сіл вже вивезли своїх корів. А я не хотів кидати справу, на яку витратив десятиліття. Тому знайшов інший вихід – закупив і вирощує бичків породи абердин, - розповідає він.
Олександр Мегей каже, що дуже втішений новою породою.
– Абердин – виключно м’ясна порода. Тварини в перший рік набирають вагу до 600 кілограмів. Бички загалом доростають до тонни. Це вдвічі більше аніж молочні породи. Тварини дуже невибагливі, можуть вигодовуватися під відкритим небом, не бояться морозів. Вважаю цей напрям дуже перспективним.
Мегей вже реалізовує бичків за кордон. Перші партії відправив в Узбекистан. В мусульманських країнах, де не їдять свинини, яловичина є дуже популярною, пише vechirka.net.
Порода корів «Абердин» була виведена в Шотландії наприкінці ХІХ століття. Звідти була вивезена в США й поширилася світом. Відома тим що бички й корови не мають рогів.