ПОРТАЛ
24 червня 2016, 17:54

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Драмтеатр дочекався старту ремонтних робіт

В обласному драматичному театрі стартували ремонтні роботи першої черги. До зими тут планують перекрити дах та відбудувати фасадну частину, говорить заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко.

Драмтеатр дочекався старту ремонтних робіт

За проектом, в театрі спершу візьмуться робити нову кладку та піднімати стіни. Опісля укріплюватимуть їх армопоясом, перекриватимуть дах. Роботи проходитимуть з дотриманням усіх технологічних вимог і з використанням виключно будматеріалів українського виробництва, цитують в ОДА заступника очільника області.

– На сьогодні маємо 16 млн грн на ремонт обласного драмтеатру, – пояснює посадовець. – Зокрема, 10,1 млн грн передбачені за проектом ДФРР на першочергові роботи, 4,9 млн грн виділила черкаська міська рада. 970 тис. грн, які також передбачені з обласного бюджету, вже надійшли на рахунок підрядника. Зараз тривають переговори із профільними міністерствами, аби повернути 15 млн грн, які надійшли в кінці минулого року на відбудову театру. Їх тоді довелося повернути назад, бо ми не встигали освоїти ці кошти.

Згідно з проведеною експертизою, ремонт проходитиме в три етапи.

По завершенню першоетапних робіт розпочнуть облаштовувати приміщення театру зсередини. У першу чергу, візьмуться за два репетиційні зали, щоб у акторів була можливість проводити репетиції, заміну комунікацій та опорядження глядацької зали. Ці роботи належать до другої групи, над якою вже працюють проектанти.