ПОРТАЛ
6 жовтня 2014, 17:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

8 найперспективніших ідей для бізнесу майбутнього

8 найперспективніших ідей для бізнесу майбутнього

Хочете запустити власну справу, але не знаєте чим зайнятися? Найкращий вибір – галузі, які знаходяться на початку свого життєвого циклу або на стадії швидкого зростання.

Саме в таких напрямках бізнесу приховані найбільші можливості. То де ж найближчим часом будуть виникати найперспективніші компанії? Видання homebiznes.in.ua пропонує добірку ідей для старту нової компанії.

Отже можливий ТОП найбільш перспективних бізнес ідей 2014 року виглядає так:

1. Мобільні обчислювальні системи

Дуже скоро смартфони стануть таким же раритетом, як сьогодні – плеєр з обсягом пам’яті на вісім пісень. На зміну їм прийдуть комп’ютеризовані контактні лінзи, які зможуть передавати всю інформацію, від прогнозу погоди до новинної стрічки Facebook. Ви будете стикатися з ними скрізь, від 3D – окулярів до годинників та інших персональних пристроїв, які формуватимуть середовище, навколо вас, пояснюючи, що ви бачите і що ви можете з цим зробити. Бізнес – можливості? Аналітики вважають, що не менші, ніж ринок смартфонів.

2. Алкоголь і пиво домашнього приготування

Забудьте про вино. Домашні пивоварні і дрібні виробники лікерів процвітають, так як справжні цінителі спиртного шукають якісні алкогольні коктейлі та пиво. Найдрібніші серед них, мікропивоварні та мікролікерогорілчані заводи процвітають, продаючи свої продукти у преміум – сегменті через дорогі магазини і на ринках. У 2012 році дохід мікропивоварень у США виріс на 29%, а дрібних виробників лікерів – на 32%.

3. Спеціалізовані круїзи

Круїзи довгий час орієнтувалися як на звичайних мандрівників, так і на авантюристів. Але із зростанням попиту на самобутні подорожі було покладено початок новому виду круїзів, які вимагають спеціальних знань та персоналізованого обслуговування для потенційних авантюристів. Подумайте про створення кулінарних або винних круїзів, або навіть мовних круїзів, тощо.

4. 3D-друк

Прийшла ера 3D-друку. Найбільший ріст спостерігається в створенні складних продуктів малими тиражами, наприклад, деталей шатла або медичних протезів. Але це не єдина перспектива. За прогнозами, ринок 3D-друку досягне 63 млрд. доларів до 2018 року і включатиме в себе навіть надруковані на принтері іграшки та прикраси.

5. Навчання онлайн

Дорожнеча традиційної освіти і напружена ситуація на ринку праці дали поштовх до розвитку освітніх онлайн програм. Один із перших успішних проектів – Coursera, дозволяє прослухати курси викладачів провідних американських вузів. Протягом 2013 з’явилися й інші гравці на ринку онлайн -освіти, що отримали схвалення інвесторів. Хоча першою ластівкою стати тут вже не вийде, ніша досі досить вільна для входження на цей ринок нових компаній.

6. Медичні технології для широкого вжитку

Медицина отримує все більш клієнтоорієнтовану спрямованість. Компанії знаходять гарячі ринки для продуктів – від фітнес – додатків до моніторингу рівня глюкози – які допомагали б людям стежити за своїм здоров’ям і скоротити видатки на державну охорону здоров’я. Торік технологічні компанії США, що спеціалізуються в галузі охорони здоров’я, залучили майже 1,5 млрд. доларів від венчурних інвесторів.

7. Спеціалізована онлайн – торгівля

Онлайн – покупці стають все більш досвідченими, спраглими чогось незвичайного і все частіше звертають свій погляд на нішеві пропозиції – персоналізовані вітальні листівки, окуляри ручної роботи або вінтажну фурнітуру. Цей швидкозростаючий сектор включає в себе ексклюзивний одяг, вітальні листівки та фотодрук. Можливість створювати такі речі ексклюзивно під себе, знайшла емоційний відгук у серцях молодих людей, та користувачів, що знаються на технологіях.

8. Віртуальні кімнати даних

Віртуальні кімнати даних дозволяють зберігати і отримувати доступ до маси документів у хмарах – уявіть собі більш потужну версію Dropbox чи Google Drive. Віртуальні кімнати даних розробляють для таких складних процесів, як фінансові угоди або юридичні угоди, що вимагають високого рівня захисту і відстеження. При ціні 85 центів за сторінку це перетворюється в хороший бізнес на процесах, що вимагають тисячі сторінок документів. Як очікується, цей сегмент виросте до 1,2 трлн. доларів до 2017 року.