ПОРТАЛ
7 червня 2016, 15:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Літні ідеї для бізнесу

Літні ідеї для бізнесу

Влітку рентабельність малого бізнесу оцінюють у 100-200%. Це найактивніша пора для бізнесу, розповіла в коментарі Gazeta.ua експерт департаменту фінансового консалтингу Pro Capital Investment Олена Стадник.

"Майже кожен бізнес тією чи іншою мірою залежить від сезонності. Влітку нова справа починає окупатися в рамках сезону", – говорить бізнес-експерт.

За її словами, найважче почати свою справу в курортній галузі.

"Все, що пов'язано з пляжем, відпочинком і туристами може принести хороший дохід, але вийти на цей ринок важко. Після анексії Криму ринок дуже скоротився. Є спроби покращити бізнес-клімат на чорноморському і азовському узбережжі, але там за нього йде боротьба на місцевому рівні", – додає Олена Стадник.

Натомість улітку з'являється широке коло можливостей відкрити бізнес за мінімальні гроші.

Торгівля морозивом

"Ідея далеко не оригінальна, але прибуток від неї важко переоцінити. Затрати на бізнес мінімальні, а зиск з кожної порції морозива складає 40% від закупівлі", – говорить Олена.

Серед витрат - оренда приміщення, придбання холодильної камери або оренда та закупівля товару.

Торгівля прохолоджувальними напоями

Як і з морозивом, цей бізнес тонко реагує на попит і розташування точки. Найбільшою популярністю користується пиво, та для продажу алкоголю потрібно потурбуватися про ліцензію.

Атракціони і тири

Організувати дитячий атракціон, як-от надувну гірку чи тир, неважко, однак слід віддати належне безпеці. Універсальність ідеї в тому, що такі послуги користуються попитом у парках туристичних і невеликих некурортних міст.

Торгівля літніми товарами

Окуляри, головні убори, купальники завжди користуються попитом. Вони не мають особливих умов для зберігання. Націнка на окуляри зазвичай становить більше 50% ціни при закупівлі.

Установка кондиціонерів

Бізнес не потребує ні оренди, ні великих капіталовкладень. Найбільше купують кондиціонери у спекотний сезон. Варто тільки домовитися з відповідними торговими точками про надання послуг із установки та закупити потрібне обладнання.

Більше ідей в розділі «Бізнес-ідеї».