ПОРТАЛ
14 травня 2015, 11:14

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Де знайти грантові кошти на розвиток бізнесу?

Де знайти грантові кошти на розвиток бізнесу?

Потреба в додаткових фінансових вкладеннях існує в кожному бізнесі, незалежно від його розміру або напрямку діяльності. Необхідні фахівці, сировина, обладнання, без яких робота може зупинитися.

Ризики виросли особливо зараз, коли країна перебуває в нелегкій економічній ситуації, а фінансові установи підвищують і так немаленькі відсотки за кредитами. Одним з варіантів отримання коштів в даний час можуть стати гранти європейських організацій, пише журнал "Твій Номер" №04/2015, який мобільний оператор "Київстар" випускає для малого та середнього бізнесу.

Перші кроки

На хвилі зростання інтересу Європи до України будь-який бізнес може спробувати отримати "безкоштовні" фінансові ресурси для розвитку свого напрямку діяльності. Але потрібно, щоб він співпадав з цілями і завданнями, які ставлять перед собою європейські країни на поточний період.

У Євросоюзі бюджет формується кожні сім років під конкретні пріоритети, визначені країнами ЄС. З цими пріоритетами можна ознайомитися на сайті Європейської комісії.

Але перед тим як радіти новій можливості, сформулюйте хоча б для себе місію проекту і його бачення на найближчі п'ять років. Після цього ви зрозумієте, де могли помилятися, виправите помилки і скормгуєте бізнес-план так, щоб максимально підвищити ймовірність отримання європейського гранту.

Де знайти гроші?

У Європі - та й в усьому світі - існує велика кількість фондів, що надають фінансові кошти на розвиток різних проектів. Напрями фінансування у всіх фондах різні, як і вимоги до учасників грантових програм. Наприклад, існує навіть Міжнародний фонд, який підтримує тільки жіночі пропозиції - Global Fund for Women.

Зарубіжні організації

Британська рада

Freedom House

Європейська комісія

Фонд Форда

Фонд Дж. Сороса "Відродження"

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX)

Фонд громадських досліджень і розвитку США

Фонд посівних інвестицій Microsoft

Global Technology Foundation

TechPeaks

Організації, що працюють в Україні

ПРООН

SDC (Швейцарська агенція розвитку та співробітництва)

Посольський фонд США

HRDP (гранти від посольства Великобританії)

Представництво фонду ім. Генріха Бьолля

Громадські ініціативи України

Ресурсний центр ГУРТ.